Danslessen

Hip Hop

Voor wie?

KIDS

TEENS 12+

Wanneer?

Woensdag 18u00 – 18u50: KIDS

Woensdag 19u00 – 19u50: TEENS

Wil je graag coole dansmoves en uitdagende choreochrafiën leren op leuke muziek? Dan is de les hip hop echt iets voor jou. We zorgen ervoor dat je eerst de basistechnieken onder de knie krijgt zodat je jezelf als danser helemaal kan ontplooien. In deze les komen verschillende stijlen aan bod die je op een enthousiaste manier aangeleerd zal krijgen.

Funky Dance

Voor wie?

KIDS 6 – 12 jaar

Wanneer?

Donderdag 17u00 – 17u50: 1ste–3de leerjaar
Donderdag 18u00 – 18u50: 4de–6de leerjaar

Staan je voeten nooit stil? Sta je bij iedere nieuwe hit te shaken? Leer je graag verschillende dansstijlen? Dan is het lesje Funky Dance echt iets voor jou! Funky Dance staat voor FUN. Plezier staat centraal maar toch wordt er ook aandacht besteed aan de juiste danstechnieken, expressie en inleving tijdens het dansen. Tijdens deze les worden er verschillende dansstijlen zoals hip hop, funky jazz, modern jazz, Afrikaanse dans,…. aangeboden. De kinderen krijgen iedere les de uitdaging om nieuwe danspasjes onder de knie te krijgen. Er wordt doorheen het dansjaar op hippe en moderne muziek gewerkt aan een leuke choreografieën.

Jazz

Voor wie?

KIDS 6 – 12 jaar___l
JEUGD 12+__l______
JEUGD/VOLW 16+__

Wanneer?

Dinsdag 19u00 – 19u50: 12+
Dinsdag 20u00 – 20u50: 16+
Zaterdag 10u30 – 11u20: 4de – 6de leerjaar
Zaterdag 11u30 – 12u20: 1ste – 3de leerjaar

Vanaf de leeftijd van 6 jaar kunnen zowel kinderen, jeugd als volwassenen terecht voor de lessen JAZZ bij DanceAlicious. Voor wie houdt van dansen maar het ook belangrijk vindt om tijdens de les aan de techniek te werken zijn de lessen jazz de perfecte keuze. Vanaf het eerste leerjaar wordt er tijdens de lessen jazz meer aandacht geschonken aan techniek, lichaamscontrole, lenigheid, energie, muzikaliteit en expressie. Net zoals bij klassiek ballet, zijn techniek en muzikaliteit in deze lessen zeer belangrijk. In deze lessen wordt er bovenop de verschillende techniekoefeningen gewerkt aan een leuke choreografie op hedendaagse en moderne muziek.

Teens

Voor wie?

JEUGD AB
JEUGD BC

Wanneer?

Donderdag 19u00 – 19u50
Donderdag 20u00 – 20u50

Kan je niet goed kiezen welke dansstijl nu echt bij jou past, en krijg je graag meerdere dansstijlen onder de knie? Dan ben je meer dan welkom in de les TEENS. Doorheen het jaar werken we aan verschillende dansstijlen zoals: ragga, funky, Afrikaanse dans, jazz, hip hop,… Als danser krijg je zelf inspraak op de dansstijlen die je aangeleerd krijgt. Na een stevige opwarming en techniekoefeningen werken we aan leuke choreochrafiën die jou de uitdaging geven om te groeien als danser. In deze dansgroep staat teamwork en plezier centraal!

Kleuterdans

Voor wie?

Kleuters vanaf 3 tot 5 jaar
1ste tot 3de kleuterklas

Wanneer?

Zaterdag 09u30 – 10u20: 1ste en 2de kleuterklas

Zaterdag 10u30 – 11u20: 3de kleuterklas

Vanaf 3 jaar kunnen de kleuters terecht bij DanceAlicious voor hun eerste danslessen. Tijdens de lesjes kleuterdans is het vooral het dansplezier dat centraal staat. Al spelenderwijs maken de kleuters kennis met leuke dansjes, de kleuters leren naar de muziek te luisteren en verschillende ritmes te voelen en herkennen, ze leren zich te verplaatsen in de ruimte en ontwikkelen op eigen niveau hun motoriek. De oudere kleuters krijgen tijdens de les vaak wat meer uitdaging zodat iedere kleuter op eigen niveau kan ontwikkelen. De juffen werken met verschillende thema’s die aansluiten op de leefwereld van de kleuter waardoor de fantasie van de kleuter geprikkeld wordt.

DanceCondition

Voor wie?

Jeugd en volwassenen

Wanneer?

Woensdag 20u00 – 20u50

Tijdens de les DanceCondition wordt er op een dansante manier gewerkt aan je conditie. Tijdens deze les wordt er ook gewerkt aan spierversterkende oefeningen voor: buik, billen, armen, benen,… Iedereen kan tijdens deze les op eigen niveau mee sporten. Indien er bepaalde kwetsuren zijn worden er aangepast oefeningen gegeven indien u dit op voorhand aan de lesgever doorgeeft. Samengevat: Een pittige les waar gezweet en gewerkt zal worden, maar waar plezier central staat.

Graag een proefles volgen?

Tussen dinsdag 7 en zaterdag 11 september kan u GRATIS proeflessen komen volgen bij DanceAlicious.

Doorheen het dansjaar kunnen er ook proeflessen gevolgd worden (kleuters/ kids/jeugd/volw: 8 euro).  Inschrijven is nadien nog mogelijk.